İşletmeler İçin Yardımcı Yazılım Önerileri

İşletmeler İçin Yardımcı Yazılım Önerileri

İmalat sektöründeki işletmeler için gerekli olan yazılımlar nelerdir? Ofis programları, çizim programları ve analiz programları ilk akla gelenlerdir. İşlerinizi kolaylaştıracak ve veriminizi yükseltecek programları sizler için derledik.

İşte size yardımcı olacak 5 yardımcı program tavsiyesi:

1. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) Yazılımı

Kurumsal Kaynak planlamasının kısaltması olan ERP, işletmelerde mal ve hizmet üretimi için gereken işgücü, makine, malzeme gibi kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan bütünleşik yönetim sistemlerine verilen genel addır. İşletmenizin her modülüne kaynak sağlar ve bunları dijitalleştirir. Bunu yaparak her modül arasında karmaşık bir ağ kurulabilir. Bu şekilde, organizasyondaki herkes güncel bilgileri tutan tek bir veritabanı kullanarak çalışır.

ERP yazılımları çok kapsamlı ve karmaşık yazılımlardır. İşletmelerin muhasebe, satış, satın alma, stok, üretim ve kalite gibi tüm departmanlarının ürettiği datayı tek bir platformda toplayarak genel resmi görmenizi sağlayan ERP yazılımlarını bir firmaya kurmak minimum 6 ay ile 1 sene arasında zaman almaktadır.

2. Müşteri İlişkileri Yönetimi (Customer Relationship Management - CRM)

Her profesyonel, potansiyel bir müşteriyi son dakikada kaybetmenin acısını bilir. Bir anlaşmayı kapatmakta, müşterilerinize daha fazla satış yapmakta veya yeni ürünleri mevcut müşterilerinize tanıtmakta zorlandığınız zamanlar olacaktır.

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) burada devreye giriyor. Müşterilerle olan iş ilişkilerini geliştirmek, özellikle müşteriyi elde tutmaya ve sonuçta satış büyümesini artırmaya odaklanarak, bir şirket ile müşterilerin geçmişi hakkındaki veri analizini kullanır.

CRM yaklaşımının önemli bir yönü, bir şirketin web sitesi, telefon, e-posta, canlı sohbet, pazarlama materyalleri ve son zamanlarda sosyal medya da dahil olmak üzere bir dizi farklı iletişim kanalından veri derlemesidir. CRM yaklaşımı ve bunu kolaylaştırmak için kullanılan sistemler sayesinde, işletmeler hedef kitleleri ve ihtiyaçlarına en iyi nasıl cevap verebilecekleri hakkında daha fazla bilgi edinirler.

3. Proje Yönetim Yazılımı

Proje yönetim yazılımı, şirketinizde çalışan farklı kişilerin birbiriyle iletişim kurmasına yardımcı olur. Son tarihlerin veya hedeflerin belirlenmesine olanak tanır. Bu şekilde, her ekip üyesi güncel durumdan haberdar olacak ve işi zamanında bitirebilecektir.

4. Pazarlama Otomasyon Yazılımları

İşletmenizin büyüdüğünü görmeye başladığınızda, günlük pazarlama operasyonlarınızı otomatikleştirmeniz gerekecektir. Potansiyel müşteri listesindeki her müşteriyle iletişim kurmak veya Facebook yorumlarına yanıt vermek çok fazla zaman alır.

Pazarlama otomasyon yazılım çözümlerinin yardımcı olabileceği yer burasıdır. Bu araçlar, müşterilerinizle SMS, e-posta, sosyal medya veya dijital reklamlar aracılığıyla otomatik iletişim kurmanıza olanak tanır. Pazar segmentasyonu gerçekleştirerek, farklı hedeflere özel çözümler uyarlayabileceksiniz.

Pazarlama otomasyon araçları, pazarlama ekiplerinin manuel işler için daha az zaman harcamasına olanak tanır ve pazarlama kampanyalarının zamanında başlatılmasını sağlar.Ayrıca ERP, CRM veya proje yönetimi uygulamaları dahil olmak üzere farklı kurumsal yazılım araçlarının senkronize çalışmasını sağlar.

5. İş Zekası Yazılımları

Dinamik bir iş ortamında çalışmak, veri analizinizin en yüksek kalite standartlarını karşılamasını gerektirir. Ayrıca iş dünyasındaki rolünüzü de daha iyi görmenizi sağlar.

İş Zekası Yazılımının yaptığı iş tam olarak budur. Farklı veri kaynaklarından gerekli olanlarını toplar. Daha sonra verileri senkronize eder ve analiz eder. Analizleri doğrultusunda içgörüler oluşturmanıza yardımcı olur.

Örneğin bir parça imalatında diğer herşey düzgün ilerlemiş olabilir, fakat eğer maliyet tahminleriniz yanlışsa, bu hata şirketinizin zamanına, parasına ve itibarına mal olabilir. Firmanızın gelişmesi için doğru fiyat tahmini şarttır.

İş zekası yazılımlarından biri olan Costifier tam olarak bunu yapar ve geçmiş verilerinizi işleyerek şirketinize özel bir model geliştirir. Böylece en doğru fiyat tahminini yaparak hem yüksek fiyat verip işi kaybetmez hem de düşük teklif vererek zarar etmezsiniz.

Costifier'ı ücretsiz denemek için buraya tıklayabilirsiniz.