Dijital Dönüşüme Nereden Başlanmalı?

Dijital Dönüşüme Nereden Başlanmalı?

Değişim hiçbir zaman kolay değildir, özellikle de denenmiş ve doğrulanmış iş süreçlerinin yıllardır iyi işlediği imalat sanayi için. Ancak değişim artık zorunluluk haline gelmiş durumda. Dijital dönüşüme başlamak için şirketlerin avantajları anlaması, üst yönetim onayı alması, yüksek hedefler koyması ve fırsatı değerlendirmek için uygulama yapması gerekiyor.

Herhangi bir değişiklikte olduğu gibi, bir dönüşümünün başarısı sürdürülebilir sonuçlarla ölçülür. Kuruluşlarını dijitalleştirilmiş bir geleceğe hazırlamak için şirketlerin dört cephede hareket etmesi gerekiyor. Bunlar; yeni roller ve yönetim süreçleri yaratmak, veri merkezli bir kültürü aşılamak, yeni çalışma yöntemlerini benimsemek ve gerekli yetenek ve becerileri geliştirmektir.

Bakış Açısı ve Beklentiler

Herhangi bir değişiklik elbette en üst düzey yöneticilerin desteğini gerektirir. Bununla birlikte, gerçek şu ki, günlük işler çoğunlukla o kadar çok zaman alıyor ki, yöneticiler büyük resmi görebilmek için zaman bulmakta zorlanıyor.

Çoğu durumda, yöneticiler, bir üretim çalışmasının ne kadar iyi performans gösterdiğini anlamak için Excel tablolarını veya kendisi için özel hazırlanan raporları inceler. Bazı durumlarda, çalışanlar günlerinin büyük bir bölümünü bu verileri toplayarak ve düzenleyerek geçirir.

Otomatikleştirilmiş veri toplamanın basitliği ve doğruluğu düşünüldüğünde, bu yalnızca yüksek kaliteli yeteneklerin kötüye kullanılması değil, aynı zamanda işleri "zor yoldan" yapıldığı bir yüktür.

Teknoloji, bu işlerin çoğunu üstlenebilecek şekilde gelişmiş durumda. Operasyonları kolaylaştırmak için üreticiler; modüler yazılım, veri analizi ve otomasyon gibi modern çözümler için her şeyi kapsayan bir terim olan dijital teknolojiyi benimsemelidir. Herkes için işlerin daha hızlı, daha verimli ve daha düşük maliyetle yapılmasını sağlar.

Gelenekselci Görüşlere Karşı Hazırlıklı Olun

Üst yönetim desteği hayati önem taşır çünkü bir şirketin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak genellikle operasyonları önemli ölçüde değiştirmek anlamına gelir. İlk adım, mevcut süreçlerinizin daha iyi görünmesini sağlamaktır.

Yeni teknolojiyi uygulanırken çekinceler ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda çalışanlar işlerinin elinden alınacağını düşünerek tehdit altında olduğunu hissederler. Verilerin incelenmesini, her hareketini izleyen bir yönetici olarak görürler. Aksine, bu araçların kullanımı üreticileri güçlendirir, böylece iş genişler ve daha fazla işe ve işçiye ihtiyaç vardır.

Veriye Dayalı Dönüşümle Başlayın!

İş başarısı için taze, parçalı verilerin gücünden yararlanmak bir ölüm kalım meselesi haline geliyor. Aslında, bazı üreticiler gibi geleneksel "eski hat" işletmeler de dahil olmak üzere tüm sektörlerdeki yöneticiler, "veriye dayalı dönüşümün" gücünü fark ediyor ve verileri şirketin operasyonlarının tamamına entegre ediyorlar. Satış, pazarlama, tedarik zinciri, üretim ve Ar-Ge'de verileri etkin bir şekilde kullanarak % 20 ila % 30 kar artışı sağlayabiliyorlar.

Yöneticiler, verilerin eksikliğinden ve aşırı yüklenmiş BT sistemlerinden şikayet ederken, organizasyonlarının veriye dayalı bir dönüşümü nasıl gerçekleştirebileceğini merak ediyorlar. Yolda birkaç barikat var. Örneğin, birçok sektördeki firmalar - imalat dahil - yeni teknolojiyi benimsemek için metodik, süreç odaklı bir yaklaşım kullanma eğilimindedir ve bir dönüşüm çabası için yıllar harcamak gerekebilir.

Yavaş yavaş hayatımıza giren bu yaklaşım, genellikle veri teknolojisinin hızlı gelişme döngüleri ile çelişir ve firmaları daha çevik rakiplere kıyasla dezavantajlı konuma getirir. Aynı zamanda muazzam miktarda zaman ve para israf etme riski de vardır.

Pilot Çalışmaları Yapın!

Başarılı şirketler, kapsamlı bir değişikliği denemekten ziyade, belirli zorlukları ele alan pilot projelerle başlar - örneğin, araç planlamasında verimliliği artırır. Bu hızlı kazanma projeleri yalnızca kritik dersler vermekle kalmaz, aynı zamanda diğer dönüşüm projelerini finanse etmek için yeni değer yaratır.

Örneğin, büyük bir endüstriyel şirket, şirketin geri kalanına veriye dayalı işlemlerin nasıl başarılı olabileceğini ve karşılığını alabileceğini gösteren bir dizi pilot uygulama gerçekleştirdi. Seçtiği ilk girişimler envanter yönetimi ve kapasite optimizasyonuydu. Projeler, önemli tasarruflara ve yüksek kârlı ürünlerin daha fazla satışına yol açtı. Dokuz ayda, bu hızlı kazançlar 20 milyon dolar değer üretti.

Bu pilot projelerden alınan dersleri kullanarak şirket, şirket çapında dönüşüm için bir yol haritası çizebilir. Bu, şirketin potansiyel kazanç, aciliyet ve rekabet baskısı gibi faktörler temelinde mantıklı bir sırayla hayata geçirilecek üst düzey bir vizyonla başlar. Daha sonra şirketin dijital işlemlerin bazı temelleri - analitik, veri yönetimi ve veri altyapısı - üzerinde anlaşması gerekir. Dijital sistemler yeni üretim araçları olduğundan, güvenilirlik ve tutarlılık dahil endüstriyel makinelerin tüm özelliklerine sahip olmaları gerekir.

Biliyor muydunuz?

Costifier ile zaman ve para harcamadan dijital dönüşüme hemen başlayabilirsiniz. Üreteceğiniz ürünlerin maliyetini hızlı ve yüksek doğrulukta elde ederken, %15’e kadar verim artışı sağlayarak daha ucuza üretim yapabilirsiniz. Ücretsiz pilot çalışmasına başlamak için hemen buraya tıklayabilirsiniz.